De eerste FuzeField-zaadjes.

24 juni 2024

Eric Herber creëerde dertig jaar lang plekken om vrij te bewegen en te spelen tijdens zijn gymlessen en ‘Touwtje Springen’ clinics. In die jaren zag hij ook de maatschappij digitaliseren. Kinderen raakten meer en meer verknocht aan schermen en kwamen steeds moeilijker van de bank af. Om ons weer in beweging te krijgen, ontwikkelde hij een simpele tool: ‘Beweeg Tegels’. Eric maakte het en Dick programmeerde het:

De eerste set ligt hier in Naarden en werkt nog steeds!

Deze tegels werden, als experiment, op een openbare plek neergelegd en bleken een razend succes en een grote aantrekkingskracht op kinderen uit te oefenen. Kinderen snelden zich uit school om zich suf te springen, bootcamp clubs maakten het tot onderdeel van de sportles en voorbijgangers konden niet aan de tegels voorbij lopen zonder even een spelletje te spelen. Iedereen kwam spontaan in beweging zonder enige aanmoediging, aanwijzing of uitleg…

Waarom koppelen we leren niet aan bewegen?!
Eric maakte het en Dick programmeerde het:

De [Beweeg en Leer Tegels] zijn het startpunt waar René, Nico, Dick, Stevie en Eric vertrokken zijn en wat nu FuzeField is. Het team werd uitgebreid met experts uit verschillende hoeken en de tegels werden doorontwikkeld van ‘vrij bewegen’ naar ‘bewegend leren’. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Er is jarenlang gesleuteld, getest en geoptimaliseerd. We zijn zelfs met een prototype in een vrachtwagen langs verschillende scholen gegaan om data op te halen en reacties te peilen. Dit alles heeft geresulteerd in FuzeField.

Een product om terecht apetrots op te zijn; als uitvinder, als ontwikkelaar, als bezitter of gebruiker van een FuzeField! Kinderen, ouders en leraren zijn razend enthousiast en het allerbelangrijkste: Iedereen komt spelenderwijs in beweging terwijl ze tegelijkertijd van alles leren. Dat we trots zijn, betekent overigens niet dat het af is. We blijven innoveren en staan altijd open voor nieuwe ideeën en samenwerkingen.

Net als de speler zitten wij niet stil.

FuzeField blijft modules ontwikkelen en updaten. Zo worden er continu nieuwe modules gerealiseerd.
Ben je benieuwd wat er zoal aankomt of heb je zelf ideeën die je tot leven zou willen zien komen?

Open chat
💬 Whatsapp bewegend leren specialist
Hi 👋
Kan ik je ergens mee helpen? Onze bewegend leren specialist beantwoordt graag al je vragen.