Bewegend leren met B.Slim en de GGD

In samenwerking met B.slim, GGD regio Utrecht, ABC-Amersfoort en Buurtsportcoach Amersfoort zijn er FuzeFields bij de Bilalschool en ’t Spectrum in Amersfoort geplaatst. Deze zijn een pilot in aanloop naar bredere uitrol. Hiermee ondersteunen we de buurt door bewegen en bewegend leren voor iedereen toegankelijk te maken.

B.Slim, GGD en lokale partners

B.Slim is een aanpak om een gezond gewicht te bevorderen bij kinderen. Vanuit B.Slim worden activiteiten georganiseerd op het gebied van gezonde voeding en bewegen. Dit gebeurt samen met lokale partners in Amersfoort zoals Buurtsportcoach Amersfoort , ABC-Amersfoort (samenwerking onderwijs, kinderopvang en welzijn) , diëtisten (ADA groep) en Indebuurt033 (welzijn).

 

Zowel B.Slim als het bewegend leren project met FuzeField worden gefinancierd door de gemeente Amersfoort. De uitvoering van het FuzeField wordt verzorgd door B.Slim in samenwerking met Buurtsportcoach Amersfoort, afdeling Onderzoek GGD regio Utrecht en gesteund door ABC-Amersfoort.

 

Met deze samenwerking willen we bereiken dat bewegen een vast onderdeel van de leefstijl van kinderen wordt en hopen we andere GGD’en, gemeenten en scholen te inspireren.  

 

 

Pilot onderzoek

Gedurende de bewegend leren pilot worden de ervaringen van deze scholen met hun FuzeField in kaart gebracht en uitgewerkt in een helder rapport. Dit rapport wordt aan het begin van het nieuwe schooljaar gepresenteerd en gedeeld met de scholen in Amersfoort.

 

Onderzoeksresultaten ontvangen?

Als je interesse hebt in dit rapport,  neem dan contact met ons op of vul onderaan deze pagina je email adres in.

 

 

‘Bewegen gaat vanzelf, je hebt alleen de juiste middelen nodig om te worden uitgenodigd.’Het rapport ontvangen?

Vul hieronder je e-mail adres in.