Onderzoek bewegend leren door GGD & B.slim

In samenwerking met B.slim, GGD regio Utrecht, ABC-Amersfoort en Buurtsportcoach Amersfoort zijn er FuzeFields bij de Bilalschool en ’t Spectrum in Amersfoort geplaatst. Deze zijn een pilot in aanloop naar bredere uitrol. De GGD voerde zelfstandig een kwalitatief onderzoek uit naar deze pilot, de resultaten vind je hier.

“Het is positief, er zijn alleen maar winnaars en je moet met elkaar samen- werken om tot het juiste antwoord te komen. Er zitten geen verliezers bij eigenlijk, je corrigeert elkaar meteen.”

“Normaal vind ik leren niet echt leuk. Maar door het FuzeField, leer je met spelen en vind ik leren leuker.”

Pilot onderzoek GGD regio Utrecht

Om de pilot te evalueren is GGD regio Utrecht door de gemeente Amersfoort gevraagd om de ervaringen op te halen, middels kwalitatief onderzoek. De uitkomsten van dit onderzoek zullen gebruikt worden voor de implementatie van FuzeField op nieuwe basisscholen. De evaluatie bestond uit twee delen:

  1. Focusgroepen met leerlingen van de betreffende basisscholen om de eerste ervaringen en tips op te halen.
  2. Interviews en een focusgroep met leerkrachten en directie van de betreffende basisscholen om de eerste ervaringen en tips op te halen.

Als je interesse hebt in dit rapport, neem dan contact met ons op of vul hieronder je email adres in, wij sturen het rapport dan direct naar jou op.

 

Download het rapport

B.Slim, GGD en lokale partners

B.Slim is een aanpak om een gezond gewicht te bevorderen bij kinderen. Vanuit B.Slim worden activiteiten georganiseerd op het gebied van gezonde voeding en bewegen. Dit gebeurt samen met lokale partners in Amersfoort zoals Buurtsportcoach Amersfoort , ABC-Amersfoort (samenwerking onderwijs, kinderopvang en welzijn) , diëtisten (ADA groep) en Indebuurt033 (welzijn).

 

Zowel B.Slim als het bewegend leren project met FuzeField worden gefinancierd door de gemeente Amersfoort. De uitvoering van het FuzeField wordt verzorgd door B.Slim in samenwerking met Buurtsportcoach Amersfoort, afdeling Onderzoek GGD regio Utrecht en gesteund door ABC-Amersfoort.

 

Met deze samenwerking willen we bereiken dat bewegen een vast onderdeel van de leefstijl van kinderen wordt en hopen we andere GGD’en, gemeenten en scholen te inspireren.  

 

 

 

 

“De leerkrachten en directie zijn erg enthousiast, de kinderen kunnen lekker bewegen, ermee spelen en tegelijkertijd iets leren.”Het rapport ontvangen?

Vul hieronder je e-mail adres in en wij sturen je direct het rapport.

Open chat
💬 Whatsapp bewegend leren specialist
Hi 👋
Kan ik je ergens mee helpen? Onze bewegend leren specialist beantwoordt graag al je vragen.