Leermodules

FuzeField leermodules sluiten aan op de bestaande leerdoelen. We bieden onderwerpen zoals rekenen, taal, klokkijken en topografie, maar ook motorische challenges. FuzeField is geen vervanging van bestaande leerstof. Het is juist een aanvullende tool om de stof beter te laten beklijven.

Het fundament van al onze bewegend leren modules

Wij maken alle modules zelf en laten alles altijd testen door kinderen en leerkrachten. Deze waardevolle feedback mixen wij met onze eigen bevindingen en kennis om vervolgens te blijven innoveren.
Vanuit deze ontwikkelingen hebben we een aantal basisingrediënten vastgesteld die wij essentieel vinden voor een goed bewegend leren fundament. Er is natuurlijk nog veel meer, maar dit is een mooie basis checklist om bij elke bewegend leren oefening in je gedachten te hebben. Iets wat wij sowieso doen bij het maken van onze modules 🙂

Doordat we live verbonden zijn met alle velden, kun je ervan uitgaan dat alle FuzeFields altijd voorzien zijn van onze laatste ontwikkelingen.

 

  • Duidelijk – focus op 1 vraag
  • Aandacht – directe feedback
  • Veilig – keuzemogelijkheid
  • Maximale leerintensiteit – 40 vragen met feedback in 3 minuten
  • Hoge beweegintensiteit – simpele bewegingen, verhoging hartslag
  • Uitdaging – adaptieve bewegend leren lijn 
  • Motivatie – gamification

Keep on moving

Het ultieme spel voor kinderen en leerkrachten (;) ) die hun energie even kwijt willen. Het 30 seconden spel! In 30 seconden zoveel mogelijk bewegingen maken op jouw stip. Ideaal voor de pauzes, maar absoluut ook voor tijdens de lessen!

Rekenen

Samen met verschillende experts in het onderwijsveld hebben we rekengames ontwikkeld rond onder andere getalbegrip, plus- en minsommen, tafels & delen. In ontwikkeling: breuken, buurgetallen.

Klokkijken

Kinderen leren het herkennen, lezen en benoemen van tijd als analoge klok, digitale klok en tekst. Ze gaan op chronologische volgorde door hele uren, halve uren, kwartieren, minuten.

Taal

Er worden woorden aangeboden van 2 en 3 letters naar 4, 5 en meer dan 10 letters. De woorden worden getoond in tekst en beeld. Door tekst en beeld ook om te draaien en flitsen toe te passen blijft er altijd voldoende verrassing en uitdaging voor de kinderen. Naast woordenschat hebben we ook spelling (au/ou, ei/ij), rijmen en letterherkenning!

Topografie

De topo-module omvat Nederland (provincies, hoofdsteden en steden) en de wereld (continenten en landen). In ontwikkeling: topografie Europa, topografie Wereld: hoofdsteden.

Natuur & gezondheid

Op verzoek van de GGD en veel scholen hebben we de module Groente en fruit ontwikkeld. In deze module leer je hoe groente en fruit groeien, wat voor soort groente of vrucht het is en zelfs in welk seizoen het te plukken is. In ontwikkeling: dieren, planten.

Colorgame

De module Color Game is een ultieme mindf*ck. Het begint eenvoudig met herkenning van de kleuren in beeld, tekst en positie. Net als je denkt het helemaal onder de knie te hebben, worden kleuren, teksten en posities verwisseld waardoor er schijnbaar onlogische antwoorden ontstaan op de gestelde vragen. Naast spelen in het Nederlands nu ook in het Engels, Duits en Oekraïens!

Memory

Kan memory met 4 plaatjes leuk zijn? Ja! We hebben memory ontwikkeld waarbij er razendsnel gespeeld moet worden om level 10 te halen. Het scannen van vormen of plaatjes blijkt heel anders te zijn als je dit op een hoog tempo moet doen. Zelf dachten we dat het flitsen veel te snel ging en het onhaalbaar was om level 10 uit te spelen. Kijk hier wat kinderen met level 10 doen.

Eigen content

Wil je als basisschool eigen leerstof aanbieden op je FuzeField? Dat kan! We kunnen in samenwerking met jou op maat gemaakte modules ontwikkelen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op

Net als de speler zitten wij niet stil.

FuzeField blijft modules ontwikkelen en updaten. Zo worden er continu nieuwe modules gerealiseerd.
Ben je benieuwd wat er zoal aankomt of heb je zelf ideeën die je tot leven zou willen zien komen?

Open chat
💬 Whatsapp bewegend leren specialist
Hi 👋
Kan ik je ergens mee helpen? Onze bewegend leren specialist beantwoordt graag al je vragen.