Simpel en effectief bewegend leren

Het FuzeField combineert spel, bewegen en leren tot een nieuwe dimensie, waarbij de 3 elementen elkaar versterken. Fuzen is leuk, gezond en leerzaam!

Maximaal bewegend leren

FuzeField maakt het leerkrachten heel makkelijk; Zij hoeven geen training te volgen en er is geen extra toezicht nodig op het schoolplein. Het kost leerkrachten dus geen extra inspanning om kinderen meer te laten leren. Fuzen leidt naast meer plezier, meer focus en meer zelfvertrouwen, ook nog eens tot meer kennis. Een supermooie manier van leerkracht ondersteuning voor het primair onderwijs vinden wij!

  • Zonder een training vooraf
  • Zonder taakbelasting
  • Zonder supervisie van een leerkracht

Beleven is geloven

Je kunt verder scrollen op deze pagina om van alles te lezen over FuzeField in het primair onderwijs. Als je alvast wilt weten wat FuzeField met je doet, zowel de hersens als in de praktijk, dan staan hieronder wat interessante links.

Leermodules

FuzeField leermodules sluiten aan op bestaande leerdoelen van het primair onderwijs. FuzeField is geen vervanging van de bestaande lesmethode. Het is juist een aanvullende tool om de stof beter te laten beklijven, omdat we de linker- en rechter hersenhelft tegelijkertijd aan het werk zetten. Hoewel elke module op een ander leerdoel is ingericht, sluiten alle modules naadloos op elkaar aan en proberen we zo veel mogelijk kruisverbindingen te maken. Bekijk hieronder onze leermodules.

Directe feedback

De sportwereld leert ons dat directe feedback het meest effectief is om verbetering te bewerkstelligen. Daarom krijg je bij een fout antwoord direct het goede antwoord te zien en moet je dit goede antwoord ook nog eens bevestigen om door te kunnen gaan naar de volgende vraag. Wedden dat je de volgende keer meteen het goede antwoord weet?

Adaptief, op eigen tempo en niveau

FuzeField geeft leerlingen de vrijheid om motorische en cognitieve modules op hun eigen manier en eigen tempo te spelen. Doordat we de leerstof adaptief aanbieden zijn kinderen volledig vrij om op het niveau te presteren wat bij hen past, ongeacht op welk niveau ze zitten in de klas. Omdat we de onderwerpen op een speelse gamified manier aanbieden, zullen ook de minder populaire onderwerpen leuk zijn en beter blijven hangen. Onze content sluit zo naadloos aan op elke speler. Om de uitdaging groter te maken hebben we ook flitsen geïntegreerd. Dit maakt FuzeField de enige beweeg-speel-en-leer-activiteit in zijn soort.

Gamification

Dankzij de magische succesformule fun, feedback en friends wordt FuzeField als een spel ervaren. Hierdoor kunnen kinderen er geen genoeg van krijgen en blijft de stof uit de gespeelde modules beter hangen. We hebben beloningsmechanismen uit de gamewereld toegepast waardoor kinderen maximaal getriggerd worden om te leren, te herhalen, te leren, te herhalen en vooral heel veel lol te beleven, terwijl ze ook nog eens lekker in beweging blijven. Niet door enkel op een muis te klikken, maar door antwoord te geven met je hele lichaam. Kijk, zo wordt herhalen leuk!

Wat doet dit met de kinderen?

We praten in modules, en uitgangspunten, maar wat doet dit alles nu echt met de kinderen? Ze ervaren het als een spel, kunnen het niet loslaten, leren met enorme focus bezig te zijn, samenwerken en er komt een ongekend enthousiasme los. Hieronder zie je enkele prachtige foto’s en uitspraken van kinderen en andere betrokkenen tijdens het fuzen.

Leermodules

FuzeField leermodules sluiten aan op bestaande leerdoelen van het primair onderwijs. We hebben onderwerpen zoals rekenen, taal, klokkijken en topografie, maar ook motorische challenges. FuzeField is geen vervanging van bestaande leerstof. Het is juist een aanvullende tool om de stof beter te laten beklijven doordat linker- en rechterhersenhelft nagenoeg tegelijk actief zijn. Door de toepassing van adaptieve leerstof geeft FuzeField de vrijheid om motorische en cognitieve modules op je eigen manier en in je eigen tempo te spelen.

FuzeField scherm met de modules

Rekenen

Samen met verschillende experts in het onderwijsveld hebben we rekengames ontwikkeld rond onder andere tafels, delen, vermenigvuldigen, kommagetallen, breuken, machtsverheffen, (derdemacht) worteltrekken en complexe getallen.

Klokkijken

Kinderen leren het herkennen, lezen en benoemen van tijd als analoge klok, digitale klok en tekst. Ze gaan op chronologische volgorde door hele uren, halve uren, kwartieren, minuten en eindigen met rekenen met tijd.

Taal

Er worden woorden aangeboden van 2 en 3 letters naar 4, 5 en meer dan 10 letters. De woorden worden getoond in tekst en beeld. Door tekst en beeld ook om te draaien en flitsen toe te passen blijft er altijd voldoende verrassing en uitdaging voor de kinderen.

Breinbrekers

In deze module worden, in oplopende moeilijkheid, allerlei logische problemen aangeboden. De module start met logische reeksen als ‘afbeelding + afbeelding = ?’ en ‘1-3-5-7-?’. Vervolgens worden ‘visuele logi-reeksen’ en ‘2-D-dobbelstenen’ geïntroduceerd. Ook Sudoku’s en legpuzzels komen voor in deze game.

Topografie

We hebben drie onderdelen ontwikkeld, waarbij niets de speler ervan weerhoudt om zijn eigen volgorde te kiezen Land (provincies, hoofdsteden, landen, continenten), Water en gebergten (rivieren, meren, zeeën) en Varia (sporten, nummerborden). De topo omvat Nederland, Europa en de wereld.

Natuur

Omdat het belangrijk is om kinderen zo jong mogelijk te betrekken en enthousiast te krijgen voor de wonderen van onze natuur (en het behoud daarvan), hebben we de module Flora en Fauna ontwikkeld. Behalve de verdeling in lucht, land en water, hebben we ook een verdeling gemaakt in regio van aanwezigheid en zeldzaamheid.

Color Game

De module Color Game is een ultieme mindf*ck. Het begint eenvoudig met herkenning van de kleuren in beeld, tekst en positie. Net als je denkt het helemaal onder de knie te hebben, worden kleuren, teksten en posities verwisseld waardoor er schijnbaar onlogische antwoorden ontstaan op de gestelde vragen.

Keep on moving

Naast educatieve toepassingen leent FuzeField zich ook uitstekend voor beweegspellen. We leveren een uitdagende 30 seconden competitie-springen module mee en we ontwikkelen nog meer leuke interactieve spellen.

Eigen content

Wil je als basisschool eigen leerstof aanbieden op je FuzeField? Dat kan! We kunnen in samenwerking met jou op maat gemaakte modules ontwikkelen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

En meer…

Ons team is altijd in beweging (letterlijk en figuurlijk). Zo worden er continu nieuwe modules bedacht, uitgeprobeerd en daarna ook gelanceerd. Ben je benieuwd wat er zoal aan zit te komen of heb je zelf ideeën die je tot leven zou willen zien komen? Neem dan gerust contact op.

Ga naar contact pagina

Ook op BSO's

Na een lange dag school willen kinderen lekker spelen, ontspannen en vooral veel lol maken met elkaar. Daarom zijn we ervan overtuigd dat FuzeField ook op de BSO een hele goede toevoeging is.

In onze trials zagen we dat kinderen niet meer van het veld af wilden en zelfs ver na schooltijd nog op het schoolplein druk aan het Fuzen waren. Waarom zouden ze ook stoppen met bewegend leren als de school dicht gaat?

Op het FuzeField zijn ze lekker buiten in beweging, aan het leren en lol aan het trappen met elkaar!

Neem gerust contact op om hier meer over te horen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Open chat
💬 Whatsapp bewegend leren specialist
Hi 👋
Kan ik je ergens mee helpen? Onze bewegend leren specialist beantwoordt graag al je vragen.